close
3D
Trail Conditions
- Unknown
- Snow Groomed
- Snow Packed
- Snow Covered
- Snow Cover Partial
- Freeze/thaw Cycle
- Icy
- Prevalent Mud
- Wet
- Variable
- Ideal
- Dry
- Very Dry
Trail Flow (Ridden Direction)
Trailforks scans users ridelogs to determine the most popular direction each trail is ridden. A good flowing trail network will have most trails flowing in a single direction according to their intension.
The colour categories are based on what percentage of riders are riding a trail in its intended direction.
The colour categories are based on what percentage of riders are riding a trail in its intended direction.
- > 96%
- > 90%
- > 80%
- > 70%
- > 50%
- < 50%
- bi-directional trail
- no data
Trail Last Ridden
Trailforks scans ridelogs to determine the last time a trail was ridden.
- < 2 days
- < 1 week
- < 2 weeks
- < 1 month
- < 6 months
- > 6 months
Trail Ridden Direction
The intended direction a trail should be ridden.
- Downhill Only
- Downhill Primary
- Both Directions
- Uphill Primary
- Uphill Only
- One Direction
Contribute Details
Colors indicate trail is missing specified detail.
- Description
- Photos
- Description & Photos
- Videos
Trail Popularity ?
Trailforks scans ridelogs to determine which trails are ridden the most in the last 9 months.
Trails are compared with nearby trails in the same city region with a possible 25 colour shades.
Think of this as a heatmap, more rides = more kinetic energy = warmer colors.
- most popular
- popular
- less popular
- not popular
ATV/ORV/OHV Filter
Max Vehicle Width
inches
US Cell Coverage
Legend
Radar Time
x
Activity Recordings
Trailforks users anonymized public ridelogs from the past 6 months.
- mountain biking recent
- mountain biking (>6 month)
- hiking (1 year)
- moto (1 year)
Activity Recordings
Trailforks users anonymized public skilogs from the past 12 months.
- Downhill Ski
- Backcountry Ski
- Nordic Ski
- Snowmobile
Winter Trails
Warning
A routing network for winter maps does not exist. Selecting trails using the winter trails layer has been disabled.
x
Missing Trails
Most Popular
Least Popular
Trails are colored based on popularity. The more popular a trail is, the more red. Less popular trails trend towards green.
Jump Magnitude Heatmap
Heatmap of where riders jump on trails. Zoom in to see individual jumps, click circles to view jump details.
Trails Deemphasized
Trails are shown in grey.
Only show trails with NO bikes.
Save the current map location and zoom level as your default home location whenever this page is loaded.
SaveTrailforks är ett verktyg för att organisera och visa/hitta stigar för MTB, vandring och löpning. Alla användare kan lägga upp nya stigar. En app för iPhone och Android finns. I den kan du kolla in stigar, logga din tur, kolla kompisars turer, göra en stigrapport (med foto), hämta en rutt du gjort på websidan, med mera. Ditt konto på TF kan synkas mot Strava (dubbelriktat) och Garmin. Under din TF-profil Settings - Connections kan du göra dessa kopplingar.
Trailforks finns i en gratisvariant som erbjuder en geografisk ruta om 60 x 60 km där stigarna är synliga i appen. Rutan kan flyttas åtminstone en gång. Vill man se hela Sverige och resten av världens stignät kan man köpa en PRO-licens för cirka 20 Euro/år. Duktiga stiguppläggare får en viss rabatt. På webben är allt synligt utan någon kostnad.
Stignätet i appen
Appen med stignätet fungerar även utan mobil täckning. Navigering och inspelning av en tur går bra var som helst. Men för uppladdning av ridelogg och bilder med mera krävs det förstås nån form av uppkoppling.
Stignätet i appen uppdaterar sig själv med ett visst intervall. Har man endast appen igång då och då sker uppdatering ganska sällan. Man kan själv uppdatera stignätet. Under Settings - Downloaded Regions. Klicka på snurrpilen på Sweden. Om det fortfarande ser konstigt ut kan man behöva ta bort och ladda om Sverige. Svajpa vänster på Sweden - Remove. Ladda sedan in Sweden igen. I vissa fall kan även behöva stänga ned appen efter man tagit bort Sweden och starta om den och ladda in stignätet på nytt.
Rutter
Trailforks har många rutter/slingor som våra användare lagt upp. I appen kan du hitta rutter genom att zooma in över ett område och klicka på Discover-rutan eller via sidomenyn. På webben kan rutter sökas genom kartans fullskärmsläge i drop-listan trail list till höger. Rutter finns också under respektive områdes huvudsida under fliken Routes.
Garmin
Trailforks stignät kan fås på en Garmin Edge GPS-enhet. Läs mer om detta i vår FB-grupp eller genom help-menyn. Det finns också en TF-app man kan ha i sin Garmin Edge. Den möjliggör kommuniktion ifrån Android- och iOS-apparna och webben. Man kan exportera färdiga eller egengjorda rutter ifrån TF till Garmin-enheten.
Geografisk indelning
Country = Sweden.
Sub region 1 = Landskap (utom Västra Götalands och Stockholms län).
Sub region 2 = Används ej.
City = Kommun, se kartlagret ArcGIS för gränser. Alla Sveriges 290 kommuner finns upplagda.
Svårighetsgradering enligt Euro / UK Forestry (ej IMBA).
Mindre orter eller områden som inte är egna kommuner kan vid behov läggas upp som en Riding Area under respektive kommun. Starta helst under kommunens huvudsida, och klicka sedan gul tabb i högerkant Add/Edit - Add region. Placera kartnålen (uppochned droppe) i området och rita en polygon som omsluter området ungefär. Se bildexempel nedan för hur det ska se ut.
Om man står på en stigs hemsida kan dess geografisk hemvist läsas av i raden högst upp på skärmen. Namnen i raden är klickbara för att t.ex. gå till dess kommuns huvudsida.
Sweden >> Landskap >> Kommun >> Riding area
Lägga till en stig
Alla stigar och områden måste godkännas av en admin. Svenska bokstäver kan användas i ort- och stignamn. Sätt gärna namn på stigen efter lokala namn på gårdar, skogar, bergknallar, sjöar, ängar. Använd stor första bokstav på alla ord i namnet, t.ex. Branten Vid Badet. Undvik extraord som DH, Downhill, Klättring och Enduro som anger riktning eller typ av aktivitet. För andra aktiviteter (vandring, trailrunning) än MTB blir dessa ord svårtydda. Självklart om stigen endast är för cyklister inom t.ex. en cykelpark kan dessa typer av ord användas. Bättre då att använda dropmenyn Direction för ange vilken som är stigens primära åkriktning (Downhill Primary, Uphill Primary, Both osv).
1/ Klicka i översta menyraden Trails - Add Trail. Ladda in din ridelogg eller en GPX-fil. Du kan också rita stigen direkt på kartan med Draw trail on map. TF försöker placera den i rätt kommun och riding area. Ibland blir det fel om din tur startade i en kommun och den faktiska stigen du tänker lägga upp ligger i en annan. Våra admins fixar det när de kollar stigen men det går förstås att rätta för den händige.
2/ Klipp till stigen så exakt du kan med verktyget Crop. Stäng Crop. Rensa upp grisiga plottar och finjustera dragningen med *Edit track *under kartbilden. Dra stigens ändar ut till mötande stig eller väg. Om möjligt justera in GPS-punkterna efter Activity Recordings som är en slags heatmap gjord på andras turer på TF. Glöm inte att stänga Edit track. Sätt namn och grad, kryssa i lämpliga rutor. Korta (100m) mindre viktiga stigar kan sättas som en Connector.
3/ Är du osäker på vilken Riding area som är rätt så strunta i att fylla i det. Den lokale admin som kontrollerar och godkänner stigen placerar den i rätt område.
Kolla gärna runt i Sverige hur det är ritat på andra ställen som hjälp.
Gradering av stigar följer svårighetsskalan Euro / UK Forestry med grön, blå, röd och svart färg. Även kringliggande vägar med mera kan läggas in för att hjälpa cyklisten att hitta runt mellan stigarna. Grus- och asfaltsvägar graderas lila färg Access road/trail. Elljusspår, cykelvägar, traktorspår kring gårdar och ängar graderas som Secondary access road/trail. Ett maskinspår i skogen efter en avverkningsmaskin kan i princip ha vilken svårighetsgrad som helst beroende på omständigheter. Mycket svåra DH-spår kan graderas brandgul. Vad som är en grön, blå, röd eller svart stig är mycket subjektivt. Längre ned följer en mera detaljerad genomgång av graderingens filosofi.
Vandring, löpning, gravel m.m.
Trailforks kan användas även för att rita stigar där MTB-cykling inte är tillåten så som på vandringsstigar i naturreservat och nationalparker. MTB kryssas då ur som tillåten aktivtet. Appen kan ställas om mellan olika aktiviter och stignätets visning anpassas därefter.
Att rita grusvägar och även rutter i syfte att understödja renodlad gravelcykling undanbedes. Särskilt för rutter är den primära graderingsskalan ämnad för de tekniska aspekterna av MTB-cykling och inte efter längd eller fysisk ansträngning på en grusvägsrunda.
Några regler för hur en stig ritas
1. Rita inte dubbelt över andra existerande stigar. En stig i skogen får bara ha ett ritat streck på kartan.
2. En stig får inte korsa sig själv, då bör den delas upp. Men den får korsa andra stigar.
3. En stig som kommer fram till en grusväg bör avslutas där och fortsättningen bli en ny stig. Indexera stigar som har samma namn med siffor, t.ex. Stigen 2 (använd ej fältet Trail Ref Number). Romerska siffror undanbedes (II, V, X osv).
4. Längre stigar med mycket skiftande svårighet kan delas upp i lämpliga bitar. Indexera delarna med siffror efter namnet.
5. Stigar bör ritas i den riktning som är lättast. Ofta betyder det att nedför är framåtriktningen. Dedikerade klättertstigar ritas i sin riktning.
På ett fint och sammanhängande stignät kan man rita rutter med verktyget Route Planner. Rita stigarna först. Rutter lever ett sekundärt liv på TF och är inte primärt synliga på kartan. Med Route Planner kan man också göra personliga rutter som kan exporteras till appen i din telefon, din Garmin Edge eller sparas som en GPX-fil.
I Sverige har vi många lokala administratörer. De har en god koll på sitt område som kan vara landskap, kommun eller Riding area. Även på riksnivå finns några admins som vid behov rycker in. De flesta kan nås via vår FB-grupp som finns länkad. Fråga gärna där om du är osäker på hur man gör eller hur du ska lägga upp en ny stig du hittat, eller frågor om Riding area osv. Administratörerna hjälper gärna till och svarar på frågor.
Det är rekommenderat att sätta E-bike till Unknown och låta lokal admin hantera det vidare.
Gradering av stigar
Följande är riktlinjer. De är under utveckling, och vi jobbar tillsammans med Sveriges stigcyklister, Cykelfrämjandet, Sweden Mountainbike, SLAO Svenska Skidanläggningars Organisation och diverse destinationer på att ta fram ett gemensamt nationellt skylt- och graderingssystem. Bedömningen ska göras på hur tekniskt svår stigen är, inte hur ansträngande den är. Alltså inte med hänsyn på hur lång den är eller hur långa/branta backarna är. Bedömningen är också en generell bedömning av stigen. Det kan alltså förekomma enstaka svårare hinder även på lättare stigar, dock ska upplevelsen av stigen som helhet vara inom den nivå som sätts. En cyklist som har den nivå som är passande för stigen ska generellt sett inte behöva kliva av och gå och ska inte uppleva att det är mer bike and hike än cykling.
ACCESS ROAD/TRAIL
Grus- och asfaltsvägar graderas lila färg. Motortrafik kan förekomma. Även grusvägar bakom bom räknas hit. Läggs in för att tydliggöra hur man tar sig mellan stigarna. Inritning av grusvägar för renodlad gravelcykling undanbedes.
SECONDARY ACCESS ROAD/TRAIL
Iordningställda elljusspår, grusade eller asfalterade cykelvägar, traktorspår kring gårdar och ängar. Ingen motortrafik förekommer utom möjligen en bondes traktor. Kan läggas in för att tydliggöra hur man tar sig mellan stigarna då spåret inte redan är synlig eller routningsbar.
LÄTT - GRÖN
Flacka och breda stigar lämpliga för nybörjare och oerfarna cyklister och familjer. Lättscyklade skogsstigar och underlaget kan vara löst, ojämnt eller lerigt under vissa tider. Hinder bör ej förekomma mer än enstaka mindre rötter, stenar eller liknande. Inga speciella kunskaper eller färdigheter krävs.
MEDELSVÅR - BLÅ
Vanligtvis leder byggda för mountainbikecykling eller stigar lämpliga för medelerfarna cyklister med grundläggande färdigheter i stigcykling. Överlag lösare underlag, som grus, jord eller naturligt underlag. Vissa hinder förekommer som rötter, stenar, hällar och liknande. De flesta backar har lättare lutning, men brantare backar kan förekomma. Mindre hinder kan förekomma även i backar.
SVÅR - RÖD
I det närmaste uteslutande naturliga stigar eller anlagda skogsstigsliknande leder. Lämpliga för vanare cyklister med erfarenhet av stigcykling. Alla typer av underlag, från berghällar till löst grus, småsten, sand o.s.v. Alla typer av naturliga eller byggda hinder som spänger, hopp, drops, trappor, stenkistor är väl förekommande. Dock finns ofta en alternativ lättare linje förbi många hinder och partier. Även om dessa leder inte bör innebära större utmaningar för erfarna cyklister kan det förekomma partier som är svårare.
MYCKET SVÅR - SVART
Leder med större och mer utmanande hinder lämpliga för mycket vana cyklister med mycket bra färdigheter och vana av stigcykling. Mycket krävande terräng med svåra och potentiellt farliga hinder som högre drops, gappade hopp, längre stenkistor med större stenar, stockar, smalare och högre spänger, mycket branta partier där även hinder och smala svängar kan förekomma. Räkna med att det inte finns alternativa linjer förbi hinder. Dessa leder kan innebära utmaningar även för erfarna cyklister.
EXTREM - BRANDGUL
Vanligen bikeparkleder, downhill och enduroleder i världscupsnivå, riktigt höga drops, extrema hopp med djupa gapps, dubblar, höga och smala spänger osv. Risk för mycket svåra skador.
Trailforks finns i en gratisvariant som erbjuder en geografisk ruta om 60 x 60 km där stigarna är synliga i appen. Rutan kan flyttas åtminstone en gång. Vill man se hela Sverige och resten av världens stignät kan man köpa en PRO-licens för cirka 20 Euro/år. Duktiga stiguppläggare får en viss rabatt. På webben är allt synligt utan någon kostnad.
Stignätet i appen
Appen med stignätet fungerar även utan mobil täckning. Navigering och inspelning av en tur går bra var som helst. Men för uppladdning av ridelogg och bilder med mera krävs det förstås nån form av uppkoppling.
Stignätet i appen uppdaterar sig själv med ett visst intervall. Har man endast appen igång då och då sker uppdatering ganska sällan. Man kan själv uppdatera stignätet. Under Settings - Downloaded Regions. Klicka på snurrpilen på Sweden. Om det fortfarande ser konstigt ut kan man behöva ta bort och ladda om Sverige. Svajpa vänster på Sweden - Remove. Ladda sedan in Sweden igen. I vissa fall kan även behöva stänga ned appen efter man tagit bort Sweden och starta om den och ladda in stignätet på nytt.
Rutter
Trailforks har många rutter/slingor som våra användare lagt upp. I appen kan du hitta rutter genom att zooma in över ett område och klicka på Discover-rutan eller via sidomenyn. På webben kan rutter sökas genom kartans fullskärmsläge i drop-listan trail list till höger. Rutter finns också under respektive områdes huvudsida under fliken Routes.
Garmin
Trailforks stignät kan fås på en Garmin Edge GPS-enhet. Läs mer om detta i vår FB-grupp eller genom help-menyn. Det finns också en TF-app man kan ha i sin Garmin Edge. Den möjliggör kommuniktion ifrån Android- och iOS-apparna och webben. Man kan exportera färdiga eller egengjorda rutter ifrån TF till Garmin-enheten.
Geografisk indelning
Country = Sweden.
Sub region 1 = Landskap (utom Västra Götalands och Stockholms län).
Sub region 2 = Används ej.
City = Kommun, se kartlagret ArcGIS för gränser. Alla Sveriges 290 kommuner finns upplagda.
Svårighetsgradering enligt Euro / UK Forestry (ej IMBA).
Mindre orter eller områden som inte är egna kommuner kan vid behov läggas upp som en Riding Area under respektive kommun. Starta helst under kommunens huvudsida, och klicka sedan gul tabb i högerkant Add/Edit - Add region. Placera kartnålen (uppochned droppe) i området och rita en polygon som omsluter området ungefär. Se bildexempel nedan för hur det ska se ut.
Om man står på en stigs hemsida kan dess geografisk hemvist läsas av i raden högst upp på skärmen. Namnen i raden är klickbara för att t.ex. gå till dess kommuns huvudsida.
Sweden >> Landskap >> Kommun >> Riding area
Lägga till en stig
Alla stigar och områden måste godkännas av en admin. Svenska bokstäver kan användas i ort- och stignamn. Sätt gärna namn på stigen efter lokala namn på gårdar, skogar, bergknallar, sjöar, ängar. Använd stor första bokstav på alla ord i namnet, t.ex. Branten Vid Badet. Undvik extraord som DH, Downhill, Klättring och Enduro som anger riktning eller typ av aktivitet. För andra aktiviteter (vandring, trailrunning) än MTB blir dessa ord svårtydda. Självklart om stigen endast är för cyklister inom t.ex. en cykelpark kan dessa typer av ord användas. Bättre då att använda dropmenyn Direction för ange vilken som är stigens primära åkriktning (Downhill Primary, Uphill Primary, Both osv).
1/ Klicka i översta menyraden Trails - Add Trail. Ladda in din ridelogg eller en GPX-fil. Du kan också rita stigen direkt på kartan med Draw trail on map. TF försöker placera den i rätt kommun och riding area. Ibland blir det fel om din tur startade i en kommun och den faktiska stigen du tänker lägga upp ligger i en annan. Våra admins fixar det när de kollar stigen men det går förstås att rätta för den händige.
2/ Klipp till stigen så exakt du kan med verktyget Crop. Stäng Crop. Rensa upp grisiga plottar och finjustera dragningen med *Edit track *under kartbilden. Dra stigens ändar ut till mötande stig eller väg. Om möjligt justera in GPS-punkterna efter Activity Recordings som är en slags heatmap gjord på andras turer på TF. Glöm inte att stänga Edit track. Sätt namn och grad, kryssa i lämpliga rutor. Korta (100m) mindre viktiga stigar kan sättas som en Connector.
3/ Är du osäker på vilken Riding area som är rätt så strunta i att fylla i det. Den lokale admin som kontrollerar och godkänner stigen placerar den i rätt område.
Kolla gärna runt i Sverige hur det är ritat på andra ställen som hjälp.
Gradering av stigar följer svårighetsskalan Euro / UK Forestry med grön, blå, röd och svart färg. Även kringliggande vägar med mera kan läggas in för att hjälpa cyklisten att hitta runt mellan stigarna. Grus- och asfaltsvägar graderas lila färg Access road/trail. Elljusspår, cykelvägar, traktorspår kring gårdar och ängar graderas som Secondary access road/trail. Ett maskinspår i skogen efter en avverkningsmaskin kan i princip ha vilken svårighetsgrad som helst beroende på omständigheter. Mycket svåra DH-spår kan graderas brandgul. Vad som är en grön, blå, röd eller svart stig är mycket subjektivt. Längre ned följer en mera detaljerad genomgång av graderingens filosofi.
Vandring, löpning, gravel m.m.
Trailforks kan användas även för att rita stigar där MTB-cykling inte är tillåten så som på vandringsstigar i naturreservat och nationalparker. MTB kryssas då ur som tillåten aktivtet. Appen kan ställas om mellan olika aktiviter och stignätets visning anpassas därefter.
Att rita grusvägar och även rutter i syfte att understödja renodlad gravelcykling undanbedes. Särskilt för rutter är den primära graderingsskalan ämnad för de tekniska aspekterna av MTB-cykling och inte efter längd eller fysisk ansträngning på en grusvägsrunda.
Några regler för hur en stig ritas
1. Rita inte dubbelt över andra existerande stigar. En stig i skogen får bara ha ett ritat streck på kartan.
2. En stig får inte korsa sig själv, då bör den delas upp. Men den får korsa andra stigar.
3. En stig som kommer fram till en grusväg bör avslutas där och fortsättningen bli en ny stig. Indexera stigar som har samma namn med siffor, t.ex. Stigen 2 (använd ej fältet Trail Ref Number). Romerska siffror undanbedes (II, V, X osv).
4. Längre stigar med mycket skiftande svårighet kan delas upp i lämpliga bitar. Indexera delarna med siffror efter namnet.
5. Stigar bör ritas i den riktning som är lättast. Ofta betyder det att nedför är framåtriktningen. Dedikerade klättertstigar ritas i sin riktning.
På ett fint och sammanhängande stignät kan man rita rutter med verktyget Route Planner. Rita stigarna först. Rutter lever ett sekundärt liv på TF och är inte primärt synliga på kartan. Med Route Planner kan man också göra personliga rutter som kan exporteras till appen i din telefon, din Garmin Edge eller sparas som en GPX-fil.
I Sverige har vi många lokala administratörer. De har en god koll på sitt område som kan vara landskap, kommun eller Riding area. Även på riksnivå finns några admins som vid behov rycker in. De flesta kan nås via vår FB-grupp som finns länkad. Fråga gärna där om du är osäker på hur man gör eller hur du ska lägga upp en ny stig du hittat, eller frågor om Riding area osv. Administratörerna hjälper gärna till och svarar på frågor.
Det är rekommenderat att sätta E-bike till Unknown och låta lokal admin hantera det vidare.
Gradering av stigar
Följande är riktlinjer. De är under utveckling, och vi jobbar tillsammans med Sveriges stigcyklister, Cykelfrämjandet, Sweden Mountainbike, SLAO Svenska Skidanläggningars Organisation och diverse destinationer på att ta fram ett gemensamt nationellt skylt- och graderingssystem. Bedömningen ska göras på hur tekniskt svår stigen är, inte hur ansträngande den är. Alltså inte med hänsyn på hur lång den är eller hur långa/branta backarna är. Bedömningen är också en generell bedömning av stigen. Det kan alltså förekomma enstaka svårare hinder även på lättare stigar, dock ska upplevelsen av stigen som helhet vara inom den nivå som sätts. En cyklist som har den nivå som är passande för stigen ska generellt sett inte behöva kliva av och gå och ska inte uppleva att det är mer bike and hike än cykling.
ACCESS ROAD/TRAIL
Grus- och asfaltsvägar graderas lila färg. Motortrafik kan förekomma. Även grusvägar bakom bom räknas hit. Läggs in för att tydliggöra hur man tar sig mellan stigarna. Inritning av grusvägar för renodlad gravelcykling undanbedes.
SECONDARY ACCESS ROAD/TRAIL
Iordningställda elljusspår, grusade eller asfalterade cykelvägar, traktorspår kring gårdar och ängar. Ingen motortrafik förekommer utom möjligen en bondes traktor. Kan läggas in för att tydliggöra hur man tar sig mellan stigarna då spåret inte redan är synlig eller routningsbar.
LÄTT - GRÖN
Flacka och breda stigar lämpliga för nybörjare och oerfarna cyklister och familjer. Lättscyklade skogsstigar och underlaget kan vara löst, ojämnt eller lerigt under vissa tider. Hinder bör ej förekomma mer än enstaka mindre rötter, stenar eller liknande. Inga speciella kunskaper eller färdigheter krävs.
MEDELSVÅR - BLÅ
Vanligtvis leder byggda för mountainbikecykling eller stigar lämpliga för medelerfarna cyklister med grundläggande färdigheter i stigcykling. Överlag lösare underlag, som grus, jord eller naturligt underlag. Vissa hinder förekommer som rötter, stenar, hällar och liknande. De flesta backar har lättare lutning, men brantare backar kan förekomma. Mindre hinder kan förekomma även i backar.
SVÅR - RÖD
I det närmaste uteslutande naturliga stigar eller anlagda skogsstigsliknande leder. Lämpliga för vanare cyklister med erfarenhet av stigcykling. Alla typer av underlag, från berghällar till löst grus, småsten, sand o.s.v. Alla typer av naturliga eller byggda hinder som spänger, hopp, drops, trappor, stenkistor är väl förekommande. Dock finns ofta en alternativ lättare linje förbi många hinder och partier. Även om dessa leder inte bör innebära större utmaningar för erfarna cyklister kan det förekomma partier som är svårare.
MYCKET SVÅR - SVART
Leder med större och mer utmanande hinder lämpliga för mycket vana cyklister med mycket bra färdigheter och vana av stigcykling. Mycket krävande terräng med svåra och potentiellt farliga hinder som högre drops, gappade hopp, längre stenkistor med större stenar, stockar, smalare och högre spänger, mycket branta partier där även hinder och smala svängar kan förekomma. Räkna med att det inte finns alternativa linjer förbi hinder. Dessa leder kan innebära utmaningar även för erfarna cyklister.
EXTREM - BRANDGUL
Vanligen bikeparkleder, downhill och enduroleder i världscupsnivå, riktigt höga drops, extrema hopp med djupa gapps, dubblar, höga och smala spänger osv. Risk för mycket svåra skador.
AKA: Sverige
Links
- Trailforks Sverige - Facebookgrupp
- SGU Geokarta - Kartor med bla jordlager, jordjup, bergart
- RAA Fornsök - Kartor med bla terrängskuggning, lutning och markägargränser
- NVDB Nationell vägdatabas - bla kartor med slitlager (grus/beläggning)
This region uses the Uk/Euro style trail grading system.
Region Details
- 11,103
- 12,245
- 15,885
- 5,339
- 776
- 43
Stats
- Avg Trail Rating
- Trails (view details)
- 46,749
- Trails Mountain Bike
- 45,394
- Trails E-Bike
- 3,043
- Trails Horse
- 2,482
- Trails Hike
- 44,295
- Trails Trail Running
- 44,470
- Trails Dirtbike/Moto
- 503
- Trails Observed Trials
- 18
- Trails ATV/ORV/OHV
- 88
- Trails Snowmobile
- 393
- Trails Snowshoe
- 710
- Trails Downhill Ski
- 85
- Trails Backcountry Ski
- 1,167
- Trails Nordic Ski
- 3,655
- Total Distance
- 26,179 miles
- Total Descent
- 2,292,927 ft
- Total Vertical
- 5,525 ft
- Highest Trailhead
- 5,525 ft
- Reports
- 96,832
- Photos
- 17,496
- Ridden Counter
- 1,287,523
Articles
Video: Exploring Swedish Singletrack with Steffi Marth & Friends in 'Northern (T)Rails'
Nov 10, 2021 from pinkbike.com
Riding through stunning northern landscape.
Video: Emil Johansson Perfects Tricks Inside the Heby Skatepark in 'Empty Spaces'
May 26, 2021 from pinkbike.com
During winter, Heby Skatepark is a regular ride spot for Emil.
Video: Searching for Sweden's Sickest Trails in 'Swede Shreds'
Oct 21, 2020 from pinkbike.com
A brand new web series that goes searching for the sickest riding spots in Sweden together with local athletes and trail builders who make up the...
Video: Simon Carlsson Christens a New Swedish Bike Park
Mar 29, 2020 from pinkbike.com
The Swedish Enduro Champ shows off the trails at Kvarntorpshögen.
Sub Regions
- Ångermanland (751)
- Blekinge (634)
- Dalarna (4,493)
- Gästrikland (1,936)
- Gotland (337)
- Halland (861)
- Hälsingland (2,053)
- Härjedalen (490)
- Jämtland (986)
- Lappland (760)
- Medelpad (972)
- Närke (784)
- Norrbotten (1,930)
- Öland (60)
- Östergötland (1,610)
- Skåne (845)
- Småland (2,250)
- Södermanland (1,190)
- Stockholms län (7,265)
- Uppland (1,553)
- Värmland (1,898)
- Västerbotten (1,481)
- Västmanland (1,973)
- Västra Götaland (8,294)
Popular Sweden Mountain Biking Trails
status | title | difficulty | rating |
---|---|---|---|
Barbro Järvsö Bergscykel Park | |||
Traktorvägen Under 6stolen Isaberg Mountain Resort | |||
Pelikanen Flowled Isaberg Mountain Resort | |||
Splorr Järvsö Bergscykel Park | |||
Teenie Weenie Järvsö Bergscykel Park | |||
Manolito Järvsö Bergscykel Park | |||
Hellasspåret/Milbanan Stigsnutt Hellas och Nackaskogarna | |||
Till Mina Vänner Järvsö Bergscykel Park | |||
Älskade Ängel Järvsö Bergscykel Park | |||
ÄGB 7 Änggårdsbergen | |||
Hjulet Spinner Järvsö Bergscykel Park | |||
Getrappet Åre Bike Park | |||
Lite För Liten Järvsö Bergscykel Park | |||
Torra Fötter Hellas och Nackaskogarna | |||
MTB-Banan Genom Skogen Delsjöområdet |
Sweden Mountain Bike Routes
title | rating | distance |
---|---|---|
NICK 2.0 Ursvik | 8 miles | |
Skogsfrun Luleå | 3 miles | |
Nornan Ormberget - Hertsölandet | 3,648 ft | |
Malmleden Nordvästra Luleå | 4 miles | |
Hagadalsleden Ormberget - Hertsölandet | 5 miles | |
Roliga timmen Förberget | 9 miles | |
Lindman Åreskutan | 3 miles | |
SWECUP#4 - Östersund 2022 Östersund | 18 miles | |
Multisport Asphalt Serpent Hill Ormberget - Hertsölandet | 3 miles | |
Kopparn loop Åre Bike Park Trail | 3 miles |
Photos of Sweden Mountain Bike
trail: Nuolja’s Steep And Loose
45 |
Sep 4, 2022 @ 2:37pm
Sep 4, 2022
trail: Nuolja’s Steep And Loose
77 |
Sep 4, 2022 @ 2:37pm
Sep 4, 2022
trail: Låkta West
73 |
Jul 12, 2022 @ 8:02am
Jul 12, 2022
trail: Låkta West
127 |
Aug 28, 2021 @ 3:21pm
Aug 28, 2021
trail: Strandvägen 3
179 |
Aug 17, 2016 @ 1:24am
Aug 17, 2016
trail: Strandvägen 3
187 |
May 14, 2016 @ 7:19am
May 14, 2016
trail: Sjöstigen
250 |
Nov 30, 2014 @ 11:02am
Nov 30, 2014
trail: Sjöstigen
465 |
May 21, 2007 @ 8:11am
May 21, 2007Videos of Sweden Mountain Bike
trail: Philip's Line
trail: Das Röller
trail: Das Röller
trail: Grävet
trail: Wingman
trail: Pipeline
trail: Dirty Bagge
trail: Bergsstig Till Enviken 2
Recent Comments
username | type | title | comment | date |
---|---|---|---|---|
trail | Använd gärna röstfunktion om graderingen.... | Oct 7, 2024 @ 11:07am Oct 7, 2024 | ||
trail | Gör en stigrapport (Trail report) istället. | Oct 7, 2024 @ 11:06am Oct 7, 2024 | ||
trail | Gör en stigrapport (Trail report) istället. | Oct 7, 2024 @ 11:06am Oct 7, 2024 | ||
report | Ja den är kort men skoj, man får köra den... | Oct 4, 2024 @ 2:05am Oct 4, 2024 | ||
report | Kul stig! | Oct 4, 2024 @ 12:54am Oct 4, 2024 |
Bike & Skill Parks
name | type | city | rating |
---|---|---|---|
Isaberg Mountain Resort | bike park | Gislaved | |
Åre Bike Park | bike park | Åre | |
Järvsö Bergscykel Park | bike park | Ljusdal | |
Vallåsen Bike Park | bike park | Laholm | |
Hammarbybacken | bike park | Stockholm |
Activity Type Stats
activitytype | trails | distance | descent | descent distance | total vertical | rating | global rank | state rank | photos | reports | routes | ridelogs |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Mountain Bike | 45,393 | 25,037 miles | 2,170,354 ft | 10,587 miles | 4,596 ft | #7 | 17,242 | 96,604 | 1,478 | 1,430,809 | ||
E-Bike | 3,043 | 2,157 miles | 204,577 ft | 897 miles | 4,596 ft | #21 | 13 | 82,545 | 89 | 34,787 | ||
Horse | 2,482 | 1,324 mile | 95,066 ft | 545 miles | 3,507 ft | #8 | 22,834 | 16 | 182 | |||
Hike | 44,295 | 24,746 miles | 2,057,343 ft | 10,445 miles | 5,525 ft | #4 | 92 | 94,775 | 403 | 56,616 | ||
Trail Running | 44,470 | 24,858 miles | 2,072,425 ft | 10,493 miles | 5,525 ft | #4 | 72 | 94,796 | 495 | 177,748 | ||
Dirtbike/Moto | 503 | 266 miles | 15,522 ft | 95 miles | 1,631 ft | #31 | 21,487 | 2 | 311 | |||
Observed Trials | 18 | 16 miles | 1,542 ft | 6 miles | 1,768 ft | 3 | 69 | 40 | ||||
ATV/ORV/OHV | 88 | 123 miles | 6,969 ft | 50 miles | 2,992 ft | #18 | 21,527 | 1 | 43 | |||
Snowmobile | 393 | 352 miles | 17,320 ft | 109 miles | 3,412 ft | #13 | 1 | 1,301 | 1 | 16 | ||
Snowshoe | 710 | 321 miles | 28,645 ft | 119 miles | 2,927 ft | #15 | 1,443 | 9 | 453 | |||
Downhill Ski | 85 | 34 miles | 16,066 ft | 26 miles | 2,615 ft | #9 | 475 | 18,867 | ||||
Backcountry Ski | 1,167 | 736 miles | 68,140 ft | 293 miles | 3,684 ft | #5 | 1 | 1,867 | 10 | 6,988 | ||
Nordic Ski | 3,655 | 3,356 miles | 267,044 ft | 1,330 mile | 3,681 ft | #3 | 1,944 | 18 | 73,813 |
- By canadaka Trailforks & contributors
- Admins: ollesvenskonthetrail, JALLE, OrjanX, martinlindstr
- #5237 - 188,443 views
- sweden activity log | embed map of Sweden mountain bike trails | sweden mountain biking points of interest polygons
Downloading of trail gps tracks in kml & gpx formats is enabled for Sweden.
You must login to download files.